Tejfölös csirkepaprikás
4 fő részére
Nehézség:
kezdőknek
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 4 db csirkecomb
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 kávéskanál só
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 dl tejföl
Elkészítés
Feltesszük egy nagyobb edényt kevés olajjal, és ha felmelegedett, megpároljuk benne a hagymát. 1 evőkanál pirospaprikát szórunk bele, 3-5 másodpercig kevergetjük, majd 1-2 dl vizet öntünk hozzá, hogy ne keseredjen meg a paprika. Megsózzuk, beletesszük a combokat, és fedő alatt, lassú vagy közepes tűzön készre főzzük. Kivesszük a csirkecombokat, a visszamaradt szaftot turmixoljuk össze, az így kapott sűrű mártásba keverjük a tejfölt. Ne hagyjunk túl sok vizet a csirkén, mert túl híg lesz.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.